Målsättningen med den palliativa vården är att ge varje patient förutsättningar att uppnå bästa möjliga livskvalitet. Vi erbjuder palliativ (lindrande) vård för patienter med svåra symtom av sin sjukdom och för patienter som befinner sig i livets slutskede.
Den palliativa vården på Stockholms Sjukhem består av avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) och specialiserad palliativ slutenvård. Vi har 22 vårdplatser för inneliggande palliativ vård fördelade på två plan på Kungsholmen. Alla våra patientrum är enkelrum.
Team med läkare, sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist, och kurator.
Tillgång till präst och samarbete med andra samfund och trosåskådningar vid behov.
Mottagande av patienter från hela Stockholms län
Möjlighet att vårdas i hemmet med hjälp av ASIH eller på vårdavdelning. Det är dina medicinska behov som styr om vården kan ges i hemmet med ASIH eller på vårdavdelning.
Avdelning A2 och A3, palliativ vårdavdelning, Kungsholmen
Kommande! Palliativ vårdavdelning, Bromma
Palliativ vård i hemmet med ASIH
Den palliativa vården tar stor hänsyn till hela din livssituation och tar hänsyn till både fysiska, psykiska, sociala som andliga och existentiella behov.
Ofta handlar vården om att lindra olika symtom, som smärta, aptitlöshet, illamående eller sömnsvårigheter. Inte minst ska vården bidra till att du och dina närstående kan känna trygghet, ro och värdighet inför livets slut.
Palliativ (lindrande) vård för patienter med svåra symtom av sin sjukdom och för patienter som befinner sig i livets slutskede.
Här kan du läsa mer om hur du kan få palliativ vård hos oss på Stockholms Sjukhem
Har du synpunkter på din vård och omsorg eller vår service? Låt oss veta. Dina erfarenheter är värdefulla och hjälper oss att bli bättre.
SPN, Svenskt Palliativt Nätverk, är ett nätverk för alla som är intresserade av eller arbetar med palliativ vård.
Här kan du läsa mer om SPN och ta del av deras senaste nyhetsbrev
Vid Stockholms Sjukhem pågår ett 20-tal forskningsprojekt. Vi forskar inom våra vårdområden geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och vård- och omsorg.